El Canet Rock s'espolsa responsabilitats. El festival d'estiu no ha trobat "cap motiu" per vincular els brots de covid-19 de les últimes setmanes amb la celebració de l'esdeveniment, segons han assegurat els organitzadors en un comunicat aquest dilluns, a l'espera de més dades epidemiològiques que ha de publicar la Conselleria de Salut.

L'organització ha explicat que els concerts es van portar a terme amb l'aval d'un "protocol específic que garantia la seguretat sanitària". Així, l'objectiu del Canet Rock era generar espais segurs d'oci diferents dels "àmbits informals, que no compten amb cap mena de mesura i que són el principal focus de contagi d'aquesta cinquena onada".

Més de 22.000 testos d'antígens

Els organitzadors apunten que el passat 3 de juliol, quan va tenir lloc el festival, es van fer més de 22.000 testos d'antígens en un dia que van detectar 152 positius asimptomàtics. Uns positius que podrien haver estat "un risc en qualsevol altre espai no controlat".

D'aquesta manera, totes les persones que van accedir al recinte ho van fer amb un test negatiu, "tal com marcaven els protocols de la conselleria de Salut i el Procicat". Quelcom que van aconseguir tot i que "l'empresa que havia de prestar el servei de testatge no va complir el seu contracte", ha indicat l'organització, que també ha recordat que les negligències de la companyia van afectar "la fluïdesa i la rapidesa de les proves però no a la fiabilitat de l'operatiu".

cua test covid antigens canet rock 2021 acn

Assistents al Canet Rock fan cua per fer-se un test d'antígens per poder accedir al recinte / ACN

El Canet Rock ja va anunciar la setmana passada que demandarà l'empresa de l'aplicació mòbil de testos d'antígens, AINA Group, que va provocar llargues cues i hores d'espera per realitzar les proves necessàries per als assistents als recintes on se celebrava l'esdeveniment. La tecnologia tampoc va funcionar al festival Vida el dia anterior.

Les paraules del festival contrasten amb les que va pronunciar el passat divendres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que va assegurar que la celebració d'esdeveniments com el Canet Rock, el Vida o el Cruïlla va ser un "error", ja que amb la seva realització s'enviaven missatges contradictoris. "Amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses", va admetre.

Orgullosos de participar

Tot i això, els organitzadors del Canet Rock han reivindicat que han treballat "braç a braç amb les autoritats sanitàries per establir uns protocols de seguretat que es van complir rigorosament". A més, asseguren sentir-se "orgullosos" d'haver participat en una prova que podria ajudar a trobar diferents fórmules per celebrar activitats culturals més segures.

Però, de moment, sembla que haurem d'esperar un temps prudencial per tornar a assistir a festivals com el Canet Rock. El passat dijous van entrar en vigor les noves restriccions aprovades pel Govern, que obliguen a qualsevol activitat cultural tancar a les 00.30 h o impossibiliten que s'estableixin zones de ball als esdeveniments. A més, des del divendres també està en marxa el toc de queda d'una a sis del matí a 161 municipis.

 

Imatge principal: Públic assistent al festival Canet Rock en plena cinquena onada / ACN