La revetlla de Sant Joan 2022 torna a ser aquella nit màgica on sembla que poden passar moltes coses especials, però sempre acaba passant el mateix. S'ha de ser realista: no importa que tinguis grans expectatives o que vagis d'estrena per l'ocasió, perquè probablement acabis la nit cantant Els Segadors mentre et banyes al mar sense roba just quan comença a sortir el sol. Perquè la nit més curta de l'any és l'excusa perfecta per muntar plans més casolans al gust de l'amfitrió sense que les discoteques tinguin el negoci absolut de la disbauxa: la revetlla és la festa transversal per excel·lència, la dels d'estar per casa o la dels que cremen la platja i a l'embalat de la plaça del poble, una celebració alternativa en què tothom hi cap i tot s'hi val. I després d'un parell d'anys de restriccions, la revetlla de Sant Joan 2022 torna en les seves mil i una formes, però influenciada per una sèrie de manies tradicionals que es traspassen de pares a fills.


🥂 Per què mengem coca per Sant Joan? Descobreix l'origen d'aquesta tradició

🚇 Horaris de metro i transport públic de Barcelona per Sant Joan 2022
 

Revetlla de Sant Joan

Una cançó, un moment

Normalment la convocatòria oficial de la revetlla ronda les 20 h del vespre, hora prudent perquè tothom hagi acabat la jornada laboral, s’hagi dutxat i hagi passat pel supermercat a correcuita per comprar l'última coca de Sant Joan. Un cop tots a lloc, es prepara la taula —estovalles de paper, gots de plàstics, pocs coberts— mentre corren les primeres cerveses. El menú no varia massa any rere any: tacs de fuet i formatge, truita de patates, pa amb tomàquet, pizzes congelades i últimament hummus amb crudités de verdures per si hi ha alguna persona veggie. Abans de mitjanit, el tinto del verano i els mojitos ja fan efecte i els moments de la nit comencen el seu particular periple fins que surti el sol, sempre acompanyats d'una banda sonora de revetlla que amenitza el 23 de juny, una de les nit més boniques de l'any. I és que la revetlla de Sant Joan té la seva pròpia llista de reproducció i cada tema musical té el seu moment ideal durant la celebració. Quina cançó és la teva i quin moment t'identifica?

Estàs d'acord amb el resultat? T'ha tocat aquella cançó que sempre cantes a ple pulmó i que t'acompanya en totes les revetlles de Sant Joan? Et sents identificat amb el moment de la nit que acompanya la descripció? Comparteix el resultat amb l'enllaç del final del test i explica a tothom quina cançó ets!