El president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, i el president del Patronat del British Museum, Sir Richard Lambert, han signat avui un conveni per col·laborar en l’organització de cinc exposicions diferents fins a l’any 2024. Aquest nou acord entre ambdues institucions permet ampliar la col·laboració iniciada als darrers anys. Els centres CaixaForum que la Fundació Bancària la Caixa té a Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Palma i, a partir del 2021, a València (al nou CaixaForum en construcció), acolliran cinc nous projectes expositius organitzats conjuntament a partir de la col·lecció del museu nacional britànic, amb un total de 20 punts d’exhibició. L'acord entre ambdues entitats ha permés organitzar exposicions com Els pilars d'Europa Agon!. La competició a l'antiga Grècia. En aquests moments es pot veure al CaixaForum de Barcelona una exposició amb fons del British: Faraó. Rei d'Egipte. I entre 2019 i 2020 es podrà veure L'era dels luxes: dels assiris a Alexandre el Gran.

Foto 2 Isidre Fainé   Richard Lambert. Acord Fundació Bancaria la Caixa British Museum

El president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidro Fainé, i el president del Patronat del British Museum, mentre visiten l'exposició Faraó, organitzada conjuntament pel British Museum i el CaixaForum. Foto: Obra Social La Caixa.

El cos humà i els Mars del Sud

La primera mostra que es podrà veure gràcies a aquest nou acord és La imatge humana, entre 2020 i 2022. S’hi farà un repàs de les representacions del cos al llarg de la història i en diferents cultures. The American Dream rastrejarà 60 anys de la història recent dels Estats Units a partir de gravats de noms essencials com Andy Warhol, Jasper Johns, Robert Rauschenberg, Ed Ruscha, Kara Walker o Julie Mehretu. La tercera exposició mostrarà la creativitat dels habitants de les illes del Pacífic i presentarà la relació entre l’art i la vida a Oceania. El paper de les Deesses en diferents religions i un ambiciós projecte d’investigació sobre Mòmies egípcies són les dues últimes propostes incloses en l’acord, i arribaran a Espanya entre 2022 i 2024. L’acord entre la Fundació Bancària la Caixa i el British Museum inclou el préstec d’obres per part d’aquest últim i l’organització conjunta de les mostres, com també el comissariat a càrrec dels especialistes pertinents del museu londinenc. Fundat el 1753, el British Museum va ser el primer museu públic nacional al món. Avui és considerat un dels millors museus del Planeta. Cada any rep prop de sis milions de visitants que volen descobrir la seva col·lecció, formada per uns vuit milions de peces que resumeixen dos milions d’anys de la història i la cultura humanes.

 

Foto de portada: British Museum.