Els Brighton 64 han tret avui un nou tema, tot aprofitant que el judici al procés encarrila la seva recta final i la fiscalia avui presentava el seu informe final. El títol no pot ser més explícit: Juez y parte. En el text denuncien la instrumentalització de la justícia per part de l'Estat espanyol. Acusen a la justícia espanyola d'actuar "para que España siga igual / como debe ser / que siga como ayer".

La lletra, escrita per Albert i Ricard Gil, fa una crítica contundent a la manca de tradició democràtica de la justícia i a la seva connivència amb els aparells repressius de l'Estat: "Nuestra unión viene de antiguo / De los tiempos de esplendor / De humillar a vuestros padres / De exterminio y religión. / Cuando no se ponía el sol".

juez y parte brighton 64

Fotograma del vídeoclip de Juez y parte. Animacions de Sandra Benito.

Albert Gil i Ricky Gil són germans de l'actriu Ariadna Gil i fills de l'advocat Agustí Gil Matamala, i van formar Brighton 64 el 1981, quan encara eren adolescents i estaven vinculats al moviment mod. Són autors de temes molt coneguts com "La casa de la bomba", "Sólo hasta el final", "Barcelona Blues" o "Bola y cadena". S'han passat llargues temporades sense actuar, però ocasionalment s'han tornat a reunir. El seu darrer àlbum va ser Esta vez va en serio. Ara el grup està composat per Ricky Gil (que en aquest tema toca el baix, el moog, i fa de veu i cors), Albert Gil (guitarra i cors), Jordi Fontich (al teclat) i Eric Herrera (bateria i cors). En aquest tema, Juez y parte, han comptat amb la col·laboració de Tino Peralbo (als cors). El vídeoclip és obra de Nando Caballero i compta amb animacions de Sandra Benito.

juez y parte logo