El FC Barcelona no ha trigat a reaccionar a la notícia de la mort de l'escriptor Josep Maria Espinàs, que va coescriure l'himne del club, el Cant del Barça, l'any 1974. A través d'un missatge a les xarxes socials el club blaugrana ha expressat el seu "profund condol" per la mort de l'escriptor català i ha recordat la seva tasca en la creació de la cançó que identifica l'equip arreu del món. Espinàs, al costat de l'escriptor Jaume Picas, va escriure l'himne del Barça amb motiu del 75è aniversari de l'entitat. La lletra, unida a la música del compositor Manuel Valls va donar lloc a un cant que el club defineix com "un himne amb molta força i rítmic" i assenyala que la lletra expressa "l'afirmació, la integració i la persistència" que caracteritza l'equip blaugrana. 

Un minut de silenci al Camp Nou en homenatge a Espinàs

La mort d'Espinàs s'ha conegut poc abans de l'inici del partit de La Lliga del Barça contra el Sevilla FC al Camp Nou. Com a homenatge, abans de l'inici del joc jugadors i afició han guardat un minut de silenci que ha culminat amb un fort aplaudiment

Joan Laporta recorda la figura de l'escriptor

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, també ha lamentat la mort de l'escriptor català i ha traslladat el condol als seus amics i familiars a través d'una piulada. D'Espinàs ha destacat que era un "home culte, generós i d'una extensa obra narrativa i periodística", i per descomptat, l'ha recordat com "un gran barcelonista".

Tuit Joan Laporta josep maria espinas
Tuit de Joan Laporta en reacció a la mort de Josep Maria Espinàs

El Cant del Barça es va presentar oficialment el 27 de novembre de l'any 1974 al Camp Nou, i el van interpretar 3.500 cantaires provinents de 78 corals del Secretariat d'Orfeons de Catalunya, sota la direcció d'Oriol Martorell.

Picas va morir l'any 1976, tan sols dos anys després de compondre l'himne, i Valls ho va fer l'any 1984. Gairebé 50 anys més tard de la presentació de la cançó, ha marxat l'últim dels seus pares. El seu llegat, però, ben segur continuarà sonant al Camp Nou i seguidors blaugranes de totes les generacions continuaran corejant-lo durant moltes més dècades. 

Tuit FC Barcelona mor josep maria espinas
Tuit del FC Barcelona en reacció a la mort de Josep Maria Espinàs

La lletra del Cant del Barça 

Tot el camp
és un clam
som la gent blau-grana.
Tant se val d’on venim
si del sud o del nord
ara estem d’acord, estem d’acord,
una bandera ens agermana.
Blau-grana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça, Barça, Barça!

Jugadors
Seguidors
tots units fem força.
Són molts anys plens d’afanys,
són molts gols que hem cridat
i s’ha demostrat, s’ha demostrat,
que mai ningú no ens podrà tòrcer.
Blau-grana al vent
un crit valent
tenim un nom
el sap tothom:
Barça, Barça, Barça!

Cant del Barça