Artaban era un jove príncep que volia sumar-se a l’expedició dels Reis Mags i va deixar el seu palau per anar a la recerca del seu destí. En aquest viatge iniciàtic, el príncep va aprendre que tan importants com les grans missions són les vivències del dia a dia, i que l’èxit o el fracàs d’allò que vols fer depèn de la gent que és al teu voltant. Aquest és l’argument d’Artaban, la llegenda del quart Rei Mag, el musical per a tots els públics que ofereix el Onyric Teatre Condal fins el 4 de gener, en sessions de matí i tarda. Les entrades ja són a la venda.

De la casa a la llegenda

L’obra, una adaptació de Marc Rossich de la novel·la The Other Wise Man, d’Henry Van Dyke, s’inicia una nit de Reis a una casa qualsevol de la ciutat, i a través de les il·lusions dels nens d'aquella llar i dels seus amics i companys, canalitza una reflexió sobre la convivència i la vida quotidiana. Un musical amb missatge nadalenc, que és un crit en contra de l’exclusió i en favor de la pau i de la concòrdia. Una història que a la fi ens explica perquè a la iconografia generalment només hi apareixen Melcior, Gaspar i Baltasar i s'hi oblida Artaban, el quart Rei Mag.

artaban 17 (1)

Un format familiar

Artaban, la llegenda del quart Rei Mag aspira a oferir allò que ofereixen els musicals comercials per a adults: dansa, música, color, emocions... No opta per un format d’obra infantil ni familiar, sinó que assumeix plenament la forma d’un musical per a adults, però amb un text i unes cançons pensats bàsicament per a un públic infantil. L’espectacle ha estat dirigit per Marc Angelet. Compta amb música i direcció musical de Marc Sambola i lletres de Yasmina Rincón. I el repartiment està format per Iris di Cassi, Laura Manchón, Laura G. Ballbé, laura Bacaria, Ana Extremera, Júlia Díaz, Raimon Ferrer, Francesc Abril i Joan Mas.

artaban 2

Un Nadal diferent

Artaban no té res a veure amb el teatre de titelles, ni amb els espectacles per a nens propis dels teatres infantils. És una aposta per fer un espectacle que pugui seduir per igual a pares i a mares i a infants, i que pot facilitar l’accés dels més petits al gènere del musical. Amb una escenografia discreta i 9 actors en escena, Artaban queda lluny dels grans muntatges i es converteix en un espectacle pensat exclusivament com a entreteniment per a les festes nadalenques. Una forma perquè els amants dels musicals puguin compartir aquesta afició amb els seus fills.