Bojos per Molière aspira a ser la nova sèrie de moda de TV3. La nova proposta dels creadors de Merlí ho té tot per convertir-se en un còctel addictiu i de safareig cultural: joves amb les hormones pels núvols, relacions diverses entre personatges i una meravellosa ambientació en la Barcelona postolímpica de l'Institut del Teatre, on s'inspira la història. Amb un repartiment que inclou cares conegudes de TV3 com Elisabet Casanovas o Albert Salazar i dirigida per Héctor Lozano, arriba a les pantalles el proper 30 de gener i amenitzarà les nits dels dilluns durant les properes vuit setmanes. Només que la sèrie arribi a aconseguir la meitat del reconeixement i la popularitat que els peripatètics van assolir entre la jovenalla, ja serà molt.

🟠 Bojos per Molière: repartiment, capítols i tots els detalls de la sèrie de TV3
 

La sèrie 'Bojos per Molière' arriba a TV3: què podem esperar?

La ficció tindrà un total de 8 capítols i pretén narrar la història coral de sis alumnes de primer curs d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Aquests sis personatges principals seran els protagonistes d'una narració que s'ambientarà en els anys 90, just abans que tot plegat comencés a canviar amb l'arribada del nou mil·leni, i que s'ha rodat a l'antiga seu del centre, al carrer Sant Pere Més Baix. Formen part també del repartiment inicial Alejandro Bordanove, Ferran Rull, Martina Roura i Marc Balaguer, mentre que la proposta també ha incorporat les col·laboracions especials de noms propis consagrats de l'escena catalana, com Pere Arquillué o Jordi Martínez.

molière
Elisabet Casanovas i Albert Salazar protagonitzen la nova sèrie de TV3.

La passió pel teatre i la perseverança per fer de la vocació un ofici seran el gran pal de paller de la trama. Lozano, creador de Bojos per Molière, també va ser un d'aquells primers estudiants de l'Institut que ha format més fornades d'artistes a casa nostra. "Aquell espai conserva la memòria de tanta gent que ha viscut amb passió una vocació que aleshores no era fàcil d’entendre. Sabíem que seria molt difícil viure del teatre, però vèiem que molts ho havien aconseguit. I per què no també nosaltres? Ens unia la passió per les arts escèniques, tal com també la compartia tot el professorat de l’Institut", explica. 

Els personatges de 'Bojos per Molière'

Els sis personatges d'aquest grup d'alumnes esbojarrats són en Ferran (Salazar), la Kàtia (Casanovas), l'Eloi (Rull), en Rem (Bordanove), la Júlia (Roura) i en Víctor (Balaguer). Tots ronden la vintena, dels 22 als 26 anys, i tenen casuístiques i experiències vitals diverses que hauran d'anar aprenent a gestionar. Més enllà de la vocació de formar-se en una carrera artística i teatral, la nova sèrie de TV3 parla de l'amistat, les aspiracions, la voluntat de ser, les contradiccions, els desitjos, la constància i la força del grup com a motor. Tot això en un període comprès entre el setembre del 1997 i el juny del 1998, una època que encara tenia moltes mancances de llibertat a nivell social i cultural. Tanquen el repartiment de Bojos per Molière el claustre de professors, format pels actors Carme Pla, Jordi Vidal, Guillem Balart, Àlbar Triai, Sandra Monclús, Fina Rius i Boris Ruiz, i altres noms com Rosa Gàmiz, Albert Ribalta o David Selvas en papers secundaris.

Els personatges principals ronden la vintena i tenen casuístiques i experiències vitals diverses que hauran d'anar aprenent a gestionar

La sèrie dels creadors de Merlí és la primera producció que arriba a la pantalla de les 8 ficcions que la cadena pública catalana estrenarà aquest 2023. Això suposa un increment contundent respecte de l'any passat, quan la cadena només va estrenar dues produccions pròpies. També estrenarà una vintena de produccions alienes doblades al català. Entre els títols propis que arribaran hi ha La mirada de Fiona, Cites Barcelona, Operació marea negra, Els hereus de la terra, Mòpies, Sicília sense morts i Llim, que encara no tenen data oficial de sortida.