Tècnics de l'Aragó s'han presentat aquest dimarts pels volts de les nou del matí al Museu de Lleida per recollir el quadre 'La Immaculada', que havia quedat pendent del lot de 44 peces de Sixena. La peça, del segle XVIII, té poc valor artístic i el dia 11 de desembre no va ser localitzada quan va tenir lloc l'operatiu policial i judicial que es va fer per emportar-se les obres en litigi.

Al cap d'uns dies el Museu de Lleida va trobar el quadre que estava al Palau Episcopal de la capital del Segrià i va informar al jutjat d'Osca per tal que procedissin a recollir-lo. Aquest dimarts, en menys d'una hora tècnics i operaris han carregat el quadre i alguns complements a la furgoneta i han marxat del Museu.

Aquesta vegada, l'operació no s'ha fet ni molt menys enmig d'un dispositiu policial de la Guàrdia Civil ni tampoc hi ha hagut manifestants per defensar la unitat de la col·lecció més enllà d'algun espontani que passava pel lloc i ha fet algun crit en contra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat