El televisiu xef nord-americà Anthony Bourdain (Nova York, 1956), s'ha suïcidat avui a França, segons ha comunicat la seva cadena televisiva, la CNN. Bourdain era a França per a preparar un programa sobre Estrasburg, amb companyia del seu amic, el xef Eric Ripert, que és qui l'ha trobat inconscient.

Bourdain era un reconegut cuiner, que havia treballat en famosos restaurants, com la Brasserie Les Halles de Manhattan. Però es va fer popular quan va començar a aparéixer a la televisió, en programes que combinaven viatges i gastronomia, com No Reservations Parts Unknown. Era famós per la seva voluntat d'experimentar nous plats i begudes per tot el món. Coneixia als grans xefs, però no dubtava en gaudir de la cuina popular a qualsevol casa particular o a un establiment del carrer. Era, probablement, el més aventurer dels grans xefs.

Entre d'altres llibres, Bourdain havia publicat unes memòries que havien tingut un gran èxit i que s'han reeditat repetidament: Confesiones de un chef : aventuras en el trasfondo de la cocina  (RBA).