L'exposició sobre Andy Warhol que es va poder visitar al CaixaForum fins al 31 de desembre va superar rècords d'assistència. Va ser visitada per més de 228.000 espectadors. D'aquesta forma esdevé la mostra més vista de les que s'han exhibit als 8 centres CaixaForum en els darrers cinc anys. L'Obra Social "la Caixa" ha donat a conèixer aquestes dades avui, en fer balanç de l'activitat anual dels seus centres culturals.

Millor que mai

Durant el 2017, les propostes culturals, científiques i educatives de l’Obra Social ”la Caixa” a Catalunya (CaixaForum Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i exposicions itinerants) van rebre la visita de 2.043.855 persones. El balanç, per l'Obra, és encara millor al conjunt de l'Estat, on la seva oferta va aconseguir 5.906.292 visitants, un 13,7% més que el 2016.

Projecció d'Un chien andalou. Art i cinema. Obra Social "la Caixa"

Exposició Art i cinema. Foto: Obra Social "la Caixa".

Warhol triomfa al CaixaForum

A Barcelona, l'exposició més vista ha estat Andy Warhol. L’art mecànic, que suposa un recorregut exhaustiu pel seu llegat i que mostra algunes de les obres mítiques de l'artista pop, amb elements tan coneguts com les sopes Campbell, Mao, el Che o Marilyn Monroe. Altres mostres que han tingut molt d'èxit han estat Art i cinema. 120 anys d’intercanvis  i El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat

Warhol Caixaforum

Exposició sobre Andy Warhol. Foto: Obra Social "la Caixa".

Més visitants que mai al CosmoCaixa

El CosmoCaixa, el museu de la ciència de l'Obra Social "la Caixa", ha rebut un total de 884.636 visitants, un 16,8% més que el 2016. Les propostes més visitades són dues que encara estan obertes. Trix, la reina dels dinosaures (fins al 18 de febrer) és una exposició que presenta un esquelet d’extraordinària bellesa d’un dinosaure que va habitar la Terra fa uns 67 milions d’anys. Aquest esquelet fossilitzat està en un magnífic estat de conservació, i el CosmoCaixa és l'únic lloc de l'Estat on es podrà contemplar. L'altra proposta que ha tingut molt d'èxit ha estat Talking Brains (visitable fins al 28 de gener), una exposició que presenta el cervell humà des del punt de vista de les funcions lingüístiques.

trix cosmocaixa

Les propostes del 2018

Entre les propostes anunciades per a la propera edició, el CaixaForum destaca una gran exposició sobre la factoria Disney i la seva relació amb la tradició oral: Disney. L’art d’explicar històries. Dins del programa de col·laboració amb el British Museum es podrà veure una gran exposició sobre l'Antic Egipte: Faraó. Rei d'Egipte. L'Obra Social "la Caixa" presenta com una de les seves grans propostes per al CosmoCaixa una exposició sobre la relació entre els humans i les màquines: Robots. Aquesta mostra analitzarà la convivència complexa que es pot establir en un futur molt proper entre humans i robots, un tema que genera molta inquietud.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat