La formació de Mocedades que lidera Izaskun Uranga ha publicat aquest divendres una nova versió del seu gran èxit Eres tú quan es compleixen 50 anys del seu llançament que ha estat enregistrada a duo juntament amb Plácido Domingo. Es tracta d'una reinterpretació al costat de la Sinfónica de Bratislava d'aquest clàssic de la música espanyola compost per Juan Carlos Calderón que ha estat a més produïda pel seu fill, Jacobo Calderón, segons s'informa en una nota de premsa.

La notícia arriba pocs dies després que el programa de televisió Salvados aconseguís el testimoni anònim d'una cantant d'òpera espanyola que acusa Domingo d'haver-la assetjat quan van compartir escenari en la dècada dels 2000, la qual cosa suposa el primer cas en el qual una espanyola se suma a les denúncies en altres països. El tema serà presentat dilluns vinent en una roda de premsa a Madrid a la que no està prevista la presència del famós tenor, però sí la de la resta dels seus protagonistes.

L'èxit internacional d'Eres tú

Aquesta versió és la segona que es fa d'Eres tu en les últimes setmanes, després de la que va llançar l'altra formació que també opera sota el nom de Mocedades però liderada per Javier Garay, un altre dels històrics de l'alineació original. La cançó, que va concloure en segon lloc a Eurovisió 1973, continua sent en el dia d'avui un dels temes més emblemàtics del festival, més recordat en alguns països que La La La de Massiel o Vivo cantando de Salomé, que li van donar a Espanya les seves dues úniques victòries el 1968 i el 1969.

De fet, existeixen 126 versions oficials gravades en 16 idiomes, entre ells el noruec i el vietnamita, firmats per grans figures com Bing Crosby, Il Divo, Nana Mouskouri, Ray Conniff, Petula Clark, Luis Miguel o Andrés Calamaro. A més, va ser el novè disc més venut als EUA la setmana del 23 al 30 de març de 1974 segons la llista Billboard Hot 100, de la que va formar part durant més d'un any, i va ocupar els primers llocs a Suïssa, Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Noruega, Països Baixos, Luxemburg, Mèxic, Guatemala, Panamà, El Salvador i Nova Zelanda.

Més acusacions contra Domingo

La de la cantant d'òpera espanyola s'ha sumat a les altres denúncies contra Plácido Domingo, que van esclatar el 2019 gràcies a una investigació d'Associated Press que destapava les acusacions de diverses companyies de professió de l'òpera d'assetjament sexual als EUA durant dècades. A aquesta investigació també es va sumar l'Òpera de Los Angeles, on Domingo era director, i l'associació d'artistes musicals AGMA, fet que va canviar la seva imatge pública de cop.