La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha acordat avui en una reunió telemàtica amb representants dels escriptors, els llibreters, els editors i els il·lustradors celebrar el 23 d'abril un Dia de Sant Jordi amb gran activitat a la xarxa.

També han apostat per convocar a l'estiu amb caràcter extraordinari un Dia del Llibre que permeti a les llibreries, les editorials i les entitats treure les parades al carrer i que els escriptors puguin signar les seves obres, ha informat el departament de Cultura en un comunicat.

Les mesures de protecció i confinament per evitar la transmissió de la Covid-19 no permetran celebrar el Dia de Sant Jordi com es fa tradicionalment, ja que les llibreries estaran tancades.

Per això s'ha debatut sobre la possibilitat de celebrar a l'estiu del Dia del Llibre, en una data que encara no s'ha concretat per poder disposar de les màximes garanties des del punt de vista sanitari en funció de l'evolució de la pandèmia.

En aquesta reunió telemàtica presidida per Villalonga amb el món de les lletres, la consellera ha avançat que s'activarà amb caràcter imminent un nou portal web del Departament de Cultura que contindrà tota la informació específica útil per a aquests dies de confinament, i també inclourà un destacat apartat dedicat a Sant Jordi i el Dia del Llibre, amb actualització constant de continguts.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Ambient Sant Jordi parades rambla llibres  2019 Sergi Alcàzar
CORONAVIRUS Sant Jordi, ajornat pel coronavirus Carlota Camps | Pep Antoni Roig
dibujo flor rosa
MANUALITATS Com dibuixar una rosa pas a pas El Nacional