Cada dilluns al vespre, després d’un dia llarg, milers de persones obren la plataforma d’HBO (ara HBO Max) per devorar amb ganes el nou capítol de la sèrie del moment, Succession. L’obra de Jesse Armstrong que retrata la disfuncional família que dirigeix un gran conglomerat de comunicació ja era una ficció excel·lent amb les dues primeres temporades guardonades com a Millor Sèrie Dramàtica als Emmy, però la tercera està demostrant un nivell qualitatiu encara més elevat. I, enganxats com estem, molts ens preguntem: Què podem veure entre dilluns i dilluns per passar el mono? I quan acabi la temporada d’aquí a un mes i hàgim d’esperar fins a la quarta, que ja està confirmada? No us preocupeu, que aquí us portem algunes recomanacions perquè en pugueu gaudir els més fans de la sèrie.

1
The Newsroom (HBO)
4 sèries que has de veure si estàs enganxat a ‘Succession’

Si Succession mostra els grans magnats que controlen un conglomerat de comunicació, The Newsroom ens ensenya tot el que hi ha per sota: els dirigents de la cadena, els presentadors del telenotícies, els guionistes, els reporters, els redactors… I ho fa amb un dinamisme similar, ple de diàlegs intel·ligents i ràpides converses pels passadissos, marca de la casa del brillant Aaron Sorkin. La principal diferència, però, és que la majoria de personatges, liderats per Will McAvoy (Jeff Daniels) i Mackenzie McHale (Emily Mortimer) us cauran força millor que els impresentables de Succession, especialment per la passió i esforç que li dediquen a la professió del periodisme.

2
Billions (Netflix)
4 sèries que has de veure si estàs enganxat a ‘Succession’

En aquesta sèrie nord-americana creada per Brian Koppelman, David Levien i Andrew Ross Sorkin, en canvi, sí que trobareu personatges tan desagradables com els de l’obra de Jesse Armstrong. En aquest cas, l’excèntric milionari Bobby Axelrod (Damian Lewis) elabora tot tipus d’estratègies per no ser atrapat per l’implacable advocat que l’investiga, Chuck Rhoades (Paul Giamatti). Així, la lluita entre dos bàndols - empresaris delictius i fiscals d’Estats Units - esdevé més clara que a la complexa guerra d’egos de Succession, però la sensació d’estar-se jugant milions a cada decisió que prenen és força similar.

3
Bloodline (Netflix)
4 sèries que has de veure si estàs enganxat a ‘Succession’

Canvieu la família Roy per la Rayburn i el conglomerat de mitjans de comunicació Waystar RoyCo per l’hotel Florida Keys i us queda una de les millors sèries originals de Netflix, Bloodline. Protagonitzada per Kyle Chandler, Ben Mendelsohn i Linda Cardellini en els papers dels germans Rayburn, segueix les accions criminals de Danny, l’ovella negra de la família que vol destapar-ne la part més fosca (igual que Kendall), i les de la resta de germans que intenten evitar que destrossi el llegat familiar. Cancel·lada abans d’hora després de la tercera temporada, la sèrie garanteix tensió, misteri i molt drama familiar.

4
Arrested Development (Netflix)
4 sèries que has de veure si estàs enganxat a ‘Succession’

Sovint es genera cert debat al voltant de si Succession és una sèrie dramàtica o una comèdia. La realitat, però, és que té molts elements d’ambdós gèneres, de manera que és lògic que també afegim una sitcom en aquesta llista, perquè es tracta d’una ficció amb molts elements en comú amb la sèrie d’HBO. Arrested Development ens presenta una família de personatges extravagants igual de disfuncional i ridícula que la Roy, que en aquest cas han perdut la seva riquesa i s’han de mantenir units per sortir de la complicada situació. És una de les millors comèdies de la televisió, amb un gran Jason Bateman com a protagonista.