L'Auditori acull aquest dijous, a les 21 h, un gran concert de rock català, coorganitzat amb la revista Enderrock. Es tracta d'un homenatge al gran concert que es va celebrar el 1991 al Palau Sant Jordi i que va marcar un punt d'inflexió en la música catalana. Encara queden algunes entrades a la venda.

Participació diversa

L'objectiu bàsic d'aquest concert és que els nous músics catalans retin homenatge als grans artistes d'aquells anys. Per això, la majoria dels artistes convidats formen part de les veus emergents de la música catalana. La direcció musical de l'espectacle anirà a càrrec de David Soler, Santi Careta s'encarregarà de la guitarra, Xavi Lloses del piano i el teclat, Oriol Roca de la bateria i Jordi Casadesús del contrabaix. I hi participaran Roger Mas, Joan Dausà, Mazoni, Sanjosex, Nuria Graham, Joan Colomo, Joana Serrat, Adrià Salas (de La Pegatina), Josep Montero (d'Oques Grasses), Arnau Tordera (d'Obeses), Ernest Crusats (de La Iaia), Vidal Soler (de Copa Lotus) i Jordi Bastida i Núria Bòtia (de Trau).

Un programa nostàlgic

Les peces que tots aquests artistes interpretaran són peces emblemàtiques del rock català, entre les quals no faltaran algunes de les cançons que van tocar-se al cèlebre concert del Palau Sant Jordi. Hi ha previst, al programa, peces com L'Empordà, El vol de l'home ocell, Boig per tu o Bon dia, i clàssics de grups com Lax'n'Busto, Gossos, Umpah-Pah, Ja T'ho Diré o Duble Buble. S'espera que alguns dels membres dels grups homenatjats també facin acte de presència a L'Auditori i pugin a l'escenari.

La gran nit del rock català del 1991

El 14 de juny del 1991 el Palau Sant Jordi va acollir un macroconcert amb els quatre grups emblemàtics del rock català d'aquell moment: Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït. El concert va ser un èxit perquè va aconseguir reunir més de 21.000 espectadors i va batre el rècord d'assistència a Europa en un recinte tancat. Al concert s'hi van cantar les cançons emblemàtiques d'una època, com Tarragona m'esborrona, d'Els Pets; L'Empordà, de Sopa de Cabra, i Foc al cos, de Sau. Gràcies a l'èxit d'aquell concert, la indústria musical va començar a apostar molt més pel rock català i es van multiplicar els concerts i els enregistraments.

L'exposició

Amb l'entrada al concert també es facilitarà l'entrada gratuïta a l'exposició "La gran nit del rock català", que té lloc al Museu de la Música. Aquesta exposició retrata la situació del rock català a principis dels anys noranta, amb entrades de concerts, postals, programes, discs dels grups del moment, cartells, enregistraments... A més a més, es mostren alguns dels instruments que van sonar aquella nit: la guitarra elèctrica de Lupe Villar, de Sangtraït; la guitarra acústica de Pep Sala, de Sau; el baix de Francesc Cuco Lisicic, de Sopa de Cabra, i la bateria de Joan Reig, d'Els Pets. L'exposició estarà oberta fins al 8 de gener.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat