Un total de 1.592 professionals de l'àmbit cultural han presentat, des del 15 de juny, sol·licituds d'urgència impulsades pel Govern, segons ha informat el mateix Executiu català en un comunicat aquest dilluns.

La prestació es pot sol·licitar fins a gastar el pressupost d'aquesta línia d'ajuda, dotada amb 5 milions d'euros en total, i és una línia de les Conselleries de Cultura i de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat.

El director d''El clot', Galder Gaztelu-Urrutia, durant el rodatge de la pel·lícula/ACN

El director d''El Hoyo', Galder Gaztelu-Urrutia, durant el rodatge de la pel·lícula | ACN

La línia està destinada a treballadors d'activitats artístiques i escèniques per pal·liar els efectes econòmics que ha provocat en aquest col·lectiu la crisi sanitària del coronavirus.

Fins a 6.000 treballadors

El Govern preveu que aquesta prestació pugui arribar a 6.000 treballadors: és un ajut econòmic, extraordinari i de pagament únic, de com a màxim 1.024 euros, que es lliura per procediment de concurrència no competitiva.

Poden demanar-la actors, músics, tècnics i professionals vinculats a aquests àmbits que acreditin una "reducció dràstica i involuntària" dels seus ingressos econòmics per la declaració de l'estat d'alarma.

Les condicions per sol·licitar-ho

Per sol·licitar l’ajut cal ser una persona major de 18 anys, empadronada i residir legalment a Catalunya, que treballi de manera recurrent i com a mitjà fonamental de vida dins del sector de les arts escèniques.

En tots els casos, la persona sol·licitant ha d’haver cotitzat un mínim de 15 dies l’any 2019, i no ha d’haver meritat cap tipus d’ingressos entre el 14 de març i el 6 de maig, ambdós inclosos, o bé que aquests no hagin superat conjuntament, en còmput mensual, l’import del salari mínim interprofessional.