L'Ibex ha lluitat per aguantar en la caiguda els 9.500 punts després de la decepció ocasionada per un creixement de l'economia americana d'un 1,9% en el quart trimestre, més feble que l'esperat. La prima de risc s'ha situat en 11 punts bàsics.

Ha arrencat el matí amb la tensió de les relacions entre els EUA i Mèxic davant de la possibilitat d'una càrrega d'aranzels a les seves exportacions, que posteriorment Donald Trump ha desmentit indicant que es tractava tan sols d'una alternativa.

Al seu torn, a Wall Street els resultats d'American AirLines i Chevron han decebut, mentre les comandes duradores queien als EUA i el dòlar es depreciava. L'euro ha pujat a 1,0704 dòlars mentre Theresa May s'aprestava per trobar-se amb Trump.

A l'Ibex, el Sabadell ha remuntat les pèrdues del migdia i ha pujat més del 2% en indicar que els resultats han estat positius encara que ha hagut de proveir 410 milions d'euros per cobrir clàusules terra, que l'entitat insisteix que són en plena validesa i que defensarà.

Gas Natural també s'ha situat en terreny positiu. El petroli Texas ha retrocedit a 53,14 dòlars.

A mesura que s'aproximava el tancament, l'hivern i la foscor s'han apoderat del mercat i tothom mostrava un clar desig de tornar a casa seva, pas que s'ha fet de forma ordenada.