L’Ibex ha perdut la marca dels 10.500 punts i ha tancat el juny amb una caiguda del 3% envoltat d’un gran problema amb la inflació. Tot el contrari per Wall Street, que celebra el punt i final del segon trimestre.

La dada sobre la inflació a l’Eurozona ha estat al juny del 1,3%, lluny del objectiu del 2% fixat pel BCE. Això vol dir que una pujada de tipus d’interès està més lluny del que es preveia, el que ha comportat una baixa del sector bancari. Unicaja, que debutava avui a borsa, ha pujat un 7% als començaments de la sessió. A més a més, el BCE ha advertit que la majoria dels bancs no estan preparats pel Brexit, i, per si era poc, el banc central de Grecia ha advertit sobre el risc de que el país necessiti un quart rescat a causa del elevat deute.

Tot el contrari ha passat a Wall Street, on el sector financer ha superat els tests de stress de la Reserva Federal i on, a més a més, Warren Buffet s’ha convertit en el primer accionista del Bank of Amèrica després de comprar 700 milions d’accions. Juntament amb el gran diner, Nike està sobresortint gràcies a la seva forta aparició des de la obertura.

El que va bé és el consum. A Alemanya, las ventes minoristes han crescut un 0,5% i estan substituint les exportacions en el paper protagonista del creixement. Per la seva part, la enquesta de la Universitat de Michigan sobre la confiança del consumidor americà ha pujat a 95,1 punts, sis dècimes més que la dada anterior.

I, per últim, el Brent ha pujat fins a 47,71 dòlars celebrant el fi del califat del Estat Islàmic, que ha estat anunciat avui per Iraq. Un dia històric.