El nerviosisme s'ha apropiat dels mercats en esquitxar a Trump fortes controvèrsies per suposadament haver filtrat informacions classificades de secretes a Rússia i per haver demanat a l'exdirector de l'FBI, James Comey, que parés la investigació sobre el seu col·laborador Michael Flynn, sospitós pels seus contactes amb Moscou. L'Ibex ha caigut fortament per un descens dels bancs, que ha anat acompanyat de la majoria dels sectors en les pèrdues.

A Wall Street, el Dow Jones retrocedia l'1,29% a mitja sessió mentre el dòlar s'ensorrava intercanviant-se a 1,139 davant l'euro. Al mercat de deute, els inversors es llançaven a buscar refugi en el treasury (bo americà a 10 anys), on la rendibilitat (que va en sentit contrari al preu) baixava el 2,249%. Per la seva part, l'or ha pujat un 1,87%, fins a 1.257,40 dòlars.

Vladimir Putin ha desmentit les acusacions que Trump li hagi filtrat informacions confidencials, però no ha estat suficient perquè la por no s'expandís pels parquets.

A Europa, l'Eurostoxx ha ha tingut una sort similar a l'Ibex després de conèixer al matí que l'IPC ha pujat a l'Eurozona a l'1,9% a l'abril, quatre dècimes més que al març. A Grècia, la vaga general era seguida de forma desigual.

En l'Ibex, la caiguda dels bancs han estat massiva però els descensos s'han estès a tots els sectors. Abertis ha estat un dels pocs valors que s'ha salvat en la sessió. El petroli Texas també ha despuntat a 48,94 dòlars. El risc polític ha tornat de manera tempestuosa.