Una onada de presa de beneficis en els valors tecnològics ha portat a un ajust general a les borses mundials. L'Ibex ha caigut arrossegant a la caiguda al debilitat sector bancari.

La correcció de l'òrbita de les "high tech" va començar el divendres a Wall Street a l'estendre's el sentiment del qual bona part de la seva imparable alça es deu al fet que s'ha produït en aquesta indústria una alta concentració entre les companyies que formen grups gegants i inexpugnables que alimenten així la fam de compres dels inversors.

Avui el Dow Jones perd el 0,35% a mitja sessió i aquest matí la Borsa de Hong Kong ha perdut l'1,24%, amb un retrocés del 4% en l'índex tecnològic. El gran fabricant d'ordinadors Lenovo s'ha vist afectat pel corrent de ventes, igual que ha passat a Corea del Sud, a la gran multinacional d'electrodomèstics Samsung.

A Europa, Brussel·les i el Regne Unit comencen a organitzar les negociacions del Brèxit amb advertències del Gobern de Theresa May que alerten de possibles retards i que Londres podria acabar les converses sense arribar a un acord.

En l'Ibex, la CNMV ha mantingut la prohibició d'especular a la baixa amb el Liberbank, el que ha suposat una forta re-valorització del valor. Per la seva part, la OCU, la primera organització de defensa dels consumidors, ha anunciat que es querellarà contra la cúpula del Popular.

A Wall Street, la Reserva Federal de Nova York ha rebaixat la perspectiva d'inflació als Estats Units des del 2,9% fins al 2,6% en un termini de dos anys, amb la qual cosa ha incrementat la incertesa sobre uns tipus d'interès que es decidiran el dimecres.