El món al revés. L'Ibex ha retrocedit després que Mario Draghi indiqués que no tan sols BCE mantindrà la seva política d'estímuls, basada en la compra de deute públic privat, sinó que la augmentarà si és necessari. És a dir, que no elimina un empitjorament de la situació, sinó que, a més a més, ofereix una assegurança de cobertura per si empitjora. 

Aquesta proposta ha agradat a alguns del mercat de divises, on l'euro ha pujat fins a 1,1630 dòlars, senyal que ningú creu ja en la re-inflació de les economies basades en un creixement fort. 

Desgraciadament, pels mercats europeus, on la confiança dels consumidors propis ha caigut (un 0,4%) així com el saldo de la balança per compte corrent (un 2,3%), tenir una divisa més forta no és positiu perquè frena les seves exportacions, pel que les borses europees han caigut. 

A mitja sessió, el Dow Jones també queia, el 0,25%. Els missatges del Banc de Japó i del BCE a favor de mantenir les crosses a les economies ha incrementat els dubtes sobre la fortalesa de la recuperació econòmica global, encara que els resultats empresarials fossin bons ja que poden empitjora d'ara endavant. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat