L'Ibex ha somrigut aquesta tarda i ha pujat amb alegria després de dies de dubtes i cavil·lacions. Les bones notícies europees i els prometedors resultats a Wall Street han convidat les compres a ambdós costats de l'Atlàntic.

A Europa, on l'euro ha pujat a 1,662 dòlars, el principal índex de la zona, l'IFO, va assolir el seu tercer màxim històric, superant els 116 punts, el nivell més alt des de la reunificació alemanya. "El sentiment entre les empreses és d'eufòria", va dir Clement Fuest, director de l'institut IFO.

Grècia ha aconseguit un gran èxit en la seva reaparició als mercats després de tres anys d'absència en col·locar el Tresor hel·lènic 3.000 milions d'euros en bons a 5 anys amb un rendiment del 4,625%. La demanda del bo va ser de 6.500 milions d'euros.

En l'Ibex, on aquestes notícies eren ben rebudes, especialment en el cas del Sabadell, Caixabank, BBA i Bankia, Telefónica va anunciar que el nou conseller delegat de la companyia serà Ángel Vilà.

Al mercat del petroli, la Texas va avançar l'1,88% fins a 47,32 dòlars entre els avenços de les matèries primeres, que també van propulsar en l'Ibex ArcelorMittal.

A Wall Street, on van arribar els avenços d'un ampli acord entre els EUA i la Gran Bretanya, els beneficis de Carterpillar i de Mc Donald's van superar les expectatives mentre Alphabet retrocedia un 2,50%. A mitja sessió el Dow Jones pujava el 0,47% en l'espera demà de la Reserva Federal. Ha estat una jornada que ha tornat l'ànim als mercats a pocs dies de les vacances d'agost.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat