Després de molts avatars, l'Ibex ha recuperat els 10.500 punts, quota que ha arribat a perdre en el transcurs de la sessió. L'Eurostoxx també se n'ha anat a dalt gràcies a l'elevada capacitat del sector exterior alemany.

El sondeig del sentiment europeu mesurat per l'índex Sentix ha indicat que els inversors temen que Draghi pugui provocar una pallissa als bons europeus, però alhora s'han mostrat confiats sobre l'evolució de la inversió la zona. El BCE ha tranquil·litzat el mercat assenyalant que va comprar 14.000 milions de deute europeu la setmana passada.

El petroli Brent ha retrocedit un 0,45%, fins a 46,51 dòlars després que inversors es queixessin que l'algoritme que regula la seva evolució i preu altera les condicions del mercat.

En l'Ibex, Almirall ha patit un fort càstig en rebaixar les seves previsions de creixement i ingressos per l'impacte negatiu dels problemes als EUA de l'empresa Aqua, que va adquirir el 2013.

A Wall Street, on el Dow Jones retrocedia a mitja sessió lleument, un 0,06%, la confiança sobre els resultats empresarials està disminuint, segons JP Morgan. El mercat està ara mateix en zona de ningú.