L'Ibex i l'Eurostoxx s'han ensorrat perquè als dubtes de Wall Street sobre la fortalesa de l'economia americana s'ha sumat el temor a què la valoració de les tecnològiques s'estigui apropant a nivells de bombolla.

Així ho va mostrar l'enquesta que fa Merrill Linch BofA entre els gestors de fons globals. El mercat comença a considerar que els bancs centrals no acaben de trobar el to per a la fase actual.

Ahir la Reserva Federal va apujar tipus quan la inflació als EUA va ser negativa i va caure el consum. Avui en el Banc d'Anglaterra un sector important s'ha mostrat contrari a mantenir tipus i les polítiques d'estímul a causa del trauma de l'incendi a Londres.

En l'economia espanyola el deute públic ha pujat al 100,4% del PIB, la qual cosa no ha impedit que el Tresor col·loqués gairebé 9.300 milions d'euros en deute a llarg termini a preus més baixos.

El Brent per la seva part ha retrocedit fins a 46,94 dòlars i l'or també cau l'1,64%. No encaixen les relacions entre els factors determinants de l'economia.

El Dow Jones perd el 0,26% a mitja sessió amb Alphabet (Google) i Apple liderant les caigudes. Els valors que han empès als màxims aquest any Wall Street donen senyals de fatiga i arrosseguen tots els mercats. Som davant d'un canvi general?