Ja que sembla ser que totes les últimes i bones notícies ja tenien preu, inclosa la victòria de Macron, la seva confirmació va posar al cap d'unes hores la màxima borsària de "compra durant el rumor i ven amb la notícia". O sigui, una recollida ordenada de posicions.

En qualsevol cas, el triomf del nou Tony Blair francès va ser més gran de l'esperat, el que li facilita la governació d'un país sense tenir un partit propi. A la inversa, el seu desig d'enfortir l'eix franco-alemany a Europa ha rebut una resposta freda a Alemanya, amb Merkel advertint que no està disposada fer grans concessions a curt termini. S'obre una nova etapa, això és tot mentre s'espera a veure què fa el BCE, encara que probablement no mogui fitxa fins a les eleccions el setembre d'Alemanya i així evitar suspicàcies. L'euro ha retrocedit a 1,0928 dòlars.

A Wall Street, la notícia va ser ben acollida, si bé l'ambient es va calmar al situar la Reserva Federal de Nova York en el creixement de l'economia americana durant el segon trimestre a 1,8%, per sota de les previsions. El petroli Texas va caure a 46,04 dòlars.

En l'Ibex, Sacyr va guanyar en el primer trimestre un 25,5% menys en no comptar amb els extraordinaris de l'any passat. Demà el Tresor emet 5.000 milions d'euros en lletres a 6 i 12 mesos. El bo espanyol a 10 anys està en 1,555% i la prima de risc en 117 punts bàsics, més relaxada que durant la campanya electoral francesa. El mercat de deute està guiant més clarament el risc polític que la borsa. El bo francès està en el 0,88% i la tensió general, sense necessitat d'esmentar Grècia, és molt menor.