L'Ibex ha obert l'última sessió del mes amb un moviment mínim, del -0,02%, mentre l'Eurostoxx es deixava el 0,08%. L'euro, l'alça del qual ha debilitat a les borses europees en les últimes jornades, ha frenat la seva pujada fins a 1,1739 dòlars amb el que ha deixat la situació en stand by.

A Àsia, el Nikkei ha retrocedit el 0,17% encara que la producció industrial japonesa va sorprendre a l'alça, amb un augment de l'1,6% el juny, amb el que ha crescut al 4,9% a taxa interanual. Les tensions amb Corea del Nord que han fet que Trump i Abe adverteixin d'una "amenaça greu i creixent" han aturat al parquet japonès. A la Xina, la indústria manufacturera ha pres una pausa creixent el PMI al juliol un 51,4 davant el 51,7 al juny.

A Europa avui es coneixerà la inflació el juliol, que juntament amb l'evolució del Brent, que puja a 52,78 dòlars (la qual cosa implica debilitament de la moneda americana) influirà en la cotització de l'euro. La prima de risc espanyola està en 98 punts bàsics i l'euribor ha tancat el mes en el 0,154%, un mínim històric, el que permetrà un estalvi de 50 euros anuals a una hipoteca mitjana.

En l'Ibex, on JP Morgan a través de les seves enquestes dóna compte d'un fort sentiment d'optimisme, amb tan sols un 16,6% de les opinions indicant que baixarà, FCC ha presentat els seus comptes semestrales,donde va guanyar fins al juny 56 milions d'euros, el 3,1% més.

Avui, a més, comencen a cotitzar les noves accions del Santander després de l'ampliació.

Per la seva part, el gran banc HSBC, el més gran del món, va obtenir en la primera meitat de l'any 6.999 milions de dòlars, el 10,12% més.

A Wall Street, on la temporada de presentació de resultats està en el seu últim tram, els futurs del S&P cotitzen cotitzen amb mínims descensos.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat