L'Ibex ha obert una sessió que s'endevina forta amb una correcció del 0,30% mentre la inflació es manté en el 0,7% en el tercer trimestre. El conjunt de les borses europees es mou en els mateixos rangs.

El petroli ha frenat el ritme d'alces que va aconseguir després de l'acord de dissabte entre països membres i no de la OPEP pel recel que suscita el compliment de la retallada de la producció, que només s'aprecia que assoleix el 60% del pactat, amb què l'objectiu que el preu arribi a quotes de 60-70 dòlars queda lluny. El Brent cotitza ara a 55,70 dòlars.

A Itàlia, la banca es mou. A Monte dei Paschi s'ha afegit UniCredit, que ha anunciat una ampliació de capital de 13.000 milions d'euros i 14.000 acomiadaments. Avui es coneixerà la inflació també a Alemanya, on s'espera la publicació de l'índex ZEW sobre el sentiment inversor a mitjà termini.

L'euro ha pujat a 1,0640 dòlars seguint l'alça dels tipus de rendiments del bo alemany a 10 anys fins al 0,40% mentre el del bo espanyol ha baixat l'1,48%, amb la qual cosa la prima de risc ha disminuït a 106 punts bàsics. L'ombra d'un augment de la inflació per la pujada del petroli es dibuixa en el fons.

Demà toca el torn a la Reserva Federal de reaccionar davant de la millora de l'economia i les decisions de Donald Trump, que ha elegit Rex Tillerson, president d'Exxon, com a secretari d'Estat, i a Gary Cohn, president de Goldman Sachs, com a director del Consell Econòmic Nacional. D'aquesta manera, el projecte d'un govern i un equip format per empresaris es reforça.

El dòlar està pujant intercanviant-se a 115 iens, la qual cosa beneficia el Japó portant el Nikkei a pujar un 0,5%. A la Xina, la producció industrial ha avançat un 6,2% i el consum ha augmentat un ritme del 10,8%, millor del previst, amb la qual cosa el creixement a final de l'any del gegant asiàtic podria ser entre el 6,5% i el 7%.

En l'Ibex, el Sabadell ha decidit vendre el 4,08% del capital del BCP, el primer banc privat portuguès, conservant un 0,14% d'aquest. L'import de l'operació s'estima en 49,6 milions d'euros, encara que es preveu aplicar un descompte d'entre el 3 i el 5%. Els dos bancs mantindran la seva relació i representació en els seus respectius consells d'administració.

Per la seva part, Wall Street haurà de digerir una presència major de Goldman Sachs en l'economia americana mentre navega la marea habitual prèvia a les decisions de la Reserva Federal. Els futurs del S&P pugen un 0,03%.