L'Ibex ha perdut els 10.700 punts en una jornada de transició on els resultats han donat poc de si i el BCE ha actuat com s'esperava, és a dir, sense moure fitxa a l'espera de futures cites electorals.

El BBVA ha tingut un bon resultat, en millorar els beneficis un 69%, que el mercat no ha jutjat recurrents. A l'Ibex, Viscofán, amb una millora dels resultats del 15,6%, ha atret l'atenció compradora dels inversors. Els bancs, arrossegats pel Popular, han patit.

El BCE ha mantingut tipus i discurs sobre la disponibilitat a una flexibilitat més important en la política monetària si fos necessari. Experts estimen que el BCE no modificarà la línia al juny com alguns esperen sinó que s'esperarà fins a conèixer els resultats electorals d'Alemanya al setembre. El Bundesbank el pressiona perquè normalitzi, però ni cas. L'euro ha baixat a 1,0896 dòlars.

A Wall Street, el Dow Jones ha obert amb una lleugera pujada que s'ha transformat en caiguda a mitja sessió. En resultats s'ha de valorar American Airines, que perdia a borsa a prop d'un 8% després d'un incident de molt mal gust per part de la companyia cap a una parella en ple viatge de nuvis. L'amor cal respectar-lo en ser un bé escàs.

La Texas i el Brent han baixat més d'un 2%. El cru s'ha convertit en un "llardó" sense credibilitat en un mercat en què pugen les matèries primeres.

Per això, Wall Street espera al tancament, quan es coneixeran els resultats d'Amazon, Intel i Microsoft. Fins llavors no es pot parlar seriosament.