L'Ibex i l'Eurostoxx, que ahir van negociar en solitari, avui s'han sumat joiosos a l'obertura (+0,3% ambdós) en una jornada amb més participants i que s'endevina positiva en vista de les bones dades que ofereix l'activitat industrial a tot el món.

La Xina ha mostrat, segons les enquestes Caixin/Markit, un avenç del sector manufacturer fins a 51,9 punts des del 50,9 anterior, el nivell més elevat des del 2011, gràcies a l'auge del crèdit i de la construcció. La Borsa de Xangai ha pujat un 1,04%. El mercat de Tòquio està tancat per dia festiu.

Deutsche Bank ha confeccionat un quadre sobre la rotació que s'està produint des de la renda fixa, on havien fet niu molts inversors durant anys, cap a la renda variable, que ara sembla emergir amb força. Aquesta tendència de fons coincideix amb un mes, gener, que té fama d'alcista per ser el moment en què els diners opten per col·locar-se en aquells valors que jutja més prometedors.

L'euro puja fins a 1,0488 dòlars després de les bones dades d'ahir i avui a França s'ha conegut que la inflació es va situar el 2016 en el 0,6% anual, molt per sota de l'espanyola (1,5%). L'atur i la inflació alemanya també es coneixeran avui.

Wall Street tornarà a obrir les seves portes amb referències sobre la seva activitat manufacturera, sobre la qual tant insisteix Donald Trump. Els inversors es mostren optimistes. Els futurs del S&P pugen un 0,45%. En borsa, anar en grup és bo.