Escassos canvis als mercats en espera de Yellen i dels resultats. La falta de referències macro significatives i un rebot de les rendibilitats del deute, van portar ahir al mercat europeu al terreny lleugerament negatiu, també frenada pel mal ambient polític que hi ha als EUA.

La rendibilitat del bo alemany va superar ahir 0,6% amb una pujada de 8pb mentre que els bons perifèrics van estrènyer els diferencials. Com ja venim comentant, la pujada fins a l'entorn de l'1% ja va ser vista el 2015 i per tant no hauria de sorprendre ni perjudicar els mercats de renda variable.

La nostra estimació és que de moment és complicat que el bo alemany superi l'1,5% de forma consistent en el pic del cicle. Aquesta tarda els mercats tindran un altre ingredient per jutjar com d'agressiva pot ser la retirada dels estímuls monetaris, ja que Janet Yellen parlés davant del congrés americà i pot donar més pistes dels pròxims moviments de la FED.

La institució s'enfronta a la paradoxa d'una taxa d'atur per sota del nivell sostenible a llarg termini, però alhora un increment dels salaris molt moderat. Nosaltres pensem que la pròxima pujada de tipus als EUA serà al desembre. L'evolució de la borsa, continua totalment condicionada al senyal que enviïn les empreses a la pròxima publicació dels resultats.