La FED manté el camí per a la reducció d'estímuls, mirant atentament a la inflació. Amb la incorporació de la referència "relativament aviat" la FED apunta que al setembre s'anunciarà el començament de la reducció del balanç. Respecte als tipus d'interès la FED continua veient una economia equilibrada i una inflació feble, pel que no s'aprecia un canvi de to i per tant l'escenari central del mercat d'una pujada més de tipus aquest any pot continuar sent vàlid.

La intervenció de la FED ha tingut poc impacte en les rendibilitats del deute americà. El que no ha aconseguit la reunió de la FED és reduir la pressió sobre l'USD i l'EUR ja ha superat el nivell d'1,17. Davant d'aquesta debilitat de l'USD, pot ser que alguns fluxos vagin fora d'actius americans i per això, que si s'ha vist és una baixada de rendibilitats del deute europeu i emergent.

A falta de conèixer la primera evolució del PIB del 2 T demà i la inflació d'Alemanya al juliol, el mercat té lliure el camí per continuar fixant-se en els resultats empresarials, als quals ja que de moment en general estan sent positius, estan donant suport a la renda variable.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat