El BCE ajorna qualsevol canvi en la QE al 2018, però no aconsegueix frenar a l'euro. Tal com esperàvem Draghi va rebaixar el to transmès en la seva anterior declaració a Sintra. Va reconèixer que la inflació subjacent només es recuperarà molt gradualment.

Les compres de deute seguiran fins al desembre del 2017, encara que podrien començar a discutir canvis a la tardor. Expressament va dir que l'últim que volia el BCE era que les condicions del crèdit es deterioressin. Malgrat aquest intent de rebaixar la pressió el missatge no va ser massa clar, es nota que vol nedar i guardar la roba, i l'euro ha seguit la seva revalorització. De fet la moneda única va arribar a superar el nivell d'1,165 durant la sessió. Al contrari la rendibilitat del deute no es va moure gaire encara que el to va ser lleugerament a la baixa.

Addicionalment es va conèixer una baixada de l'índex de confiança dels consumidors europeus al juliol, (al -1,7 des del -1,3 de juny) que uneix la recent baixada del ZEW. Caldrà veure la setmana que ve l'evolució dels PMI i de l'IFO. Una vegada passada la reunió del BCE, les pròximes referències seran els resultats i la reunió de la FED de dimecres, que si pot ser molt important de cara a la cotització de l'EUR/USD. De moment, fins a tenir més evidències que els resultats són forts, les borses continuaran movent-se de forma lateral.