Respir en l'euro i en el deute. Després de les fortes tensions en les rendibilitats del deute que vam veure la setmana passada, ahir es va produir certa presa de beneficis en l'esmentat moviment. Igual com en la pujada es van ampliar els diferencials de deute dels mercats perifèrics, en aquesta presa de beneficis, la rendibilitat d'Itàlia i Espanya han descendit més que Alemanya (6 pb davant 3pb).

Aquesta setmana parlarà la presidenta de la FED davant del congrés i depenent del que digui, el deute pot recuperar la pujada de rendibilitats. Ja a la primavera del 2015, la rendibilitat del bo alemany va escalar des de poc més de 0% a gairebé 1% entre abril i juliol. En aquella ocasió la borsa espanyola va perdre un 20% que era gairebé tot el que portava bestiar en els primers mesos.

Pensem que la situació actual no és la mateixa, ja que la principal diferència és que ara l'economia mundial es mostra forta i les previsions de resultats són favorables. Per això l'evolució de resultats que es vegi al juliol serà clau perquè les borses recuperin la pujada o segueixin en una consolidació lateral fins a finals d'any. De moment ahir, gràcies a la pausa en la recuperació de l'EUR, les borses europees van tornar a pujar més que les americanes.