Després de les fortes cavil·lacions dels mercats en vista dels nous escenaris de Reserva Federal, l'Ibex ha mostrat una modesta seguretat que li ha permès passar la jornada amb guanys. L'Eurostoxx ha pogut escassament aguantar la tensió.

La clau de la moderada línia recta seguida per l'Ibex ha estat Telefónica, que després d'uns començaments de l'any molt complicats ha obtingut uns beneficis de 1.600 milions d'euros en el primer semestre. Ara li toca abordar el seu deute, que ascendeix a 48.487 milions d'euros, per sobre del valor de la seva capital, que suma 48.000 milions. La companyia ha mostrat la seva voluntat de renovar-se, vendre actius, ampliar presència al Brasil per millorar el seu compte de resultats d'aquí a final d'any. El mercat ha recolzat la seva estratègia.

A les "matildes", com s'han conegut tradicionalment les accions de Telefónica, s'han afegit un Sabadell en ratxa, ArcelorMittal, Bankia, i Repsol, entre d'altres. El dèficit de l'Estat ha caigut a l'1,14% del PIB en el primer trimestre, un 38,4% menys en la primera meitat de l'any.

A Europa, Voilkswagen ha mostrat uns beneficis en el primer semestre de 6.595 milions d'euros, un 38,4% en haver-se vist lliure de les multes sofertes en el període anterior. L'euro ha pujat a 1,1770 dòlars el que fa malbé a mercats molt exportadors com l'alemany.

Al mercat del cru, la Texas ha pujat a 48,77 dòlars a compte de la sentència de Royal Dutch Shell que ha augurat un futur del petroli baix per sempre. L'or ha pujat l'1,04%, fins a 1.261,10 dòlars.

A mitja sessió el Dow Jones pujava un 0,23% revelant que els mercats europeus no poden seguir amb comoditat a Wall Street, ni tan sols en la confusió.