Amb un Dow Jones sense rumb durant l'obertura, l'Ibex va mantenir a la tarda la seva tendència alcista amb què va iniciar la sessió gràcies a la bona dada de l'evolució de manufactures en l'economia espanyola i l'eurozona.

L'euro va pujar a 1,0901 dòlars davant del dinamisme dels índexs de PMI (basats en enquestes sobre gestors de compres) que van mostrar en la cas de l'Eurozona el màxim en sis anys, fins a 56,7 punts (més de 50 és senyal d'expansió). La dada va ser interpretada com un indicador "d'un inici encoratjadorament sòlid de l'economia en el segon trimestre". Així mateix, la taxa d'atur a l'Eurozona al març va ser del 9,5%. Per la seva part, el "Wall Stret Journal" aconsellava que demà els inversors seguissin amb atenció el debat entre Màcron i Le Pen.

A Wall Street, després d'una obertura amb lleugeres pujades, el mercat va semblar perdre el rumb i mantenir-se a l'espera que la Reserva Federal digui i decideixi demà. No s'esperen canvis en tipus, encara que el que digui l'autoritat monetària sobre la situació econòmica serà seguida després d'una mala dada de creixement en el primer trimestre.

El petroli Texas va baixar a 48,67 dòlars i els experts indiquen la caiguda del coure, com un senyal d'advertència sobre matèries primeres. ArcelorMittal va caure en l'Ibex.

Demà Grifols mostrarà els resultats i avui ha gaudit del beneplàcit inversor amb una pujada superior al 2%. Popular, Sabadell, Gamesa o Telefónica van estar entre els seus acompanyants en una sessió que va trencar l'aturada del llarg cap de setmana de forma optimista.