L'Ibex i l'Eurostoxx han recuperat la tendència alcista i ni tan sols la desconfiança de Wall Street respecte a la fortalesa de l’economia americana els ha impedit tancar amb guanys. Al mateix temps, les expectatives respecte a Europa milloren.

Totes les macro dades que els varen arribar als operadors de Nova York van ser negatius. La confiança del consumidor mesurat per l’indicador de la Universitat de Michigan es va esfondrar, igual que la construcció d’habitatges al maig (-5,5%) o l’evolució dels preus immobiliaris (-4,9%) mentre que fins i tot Merkel es queixava de l’ampliació de sancions a Rússia aprovada pel Senat americà. L’ex canceller alemany Helmut Kohl, un dels pares de la unió monetària, ha mort, segons la premsa alemanya.  

Ara bé, la compra anunciada per Amazon de la cadena de supermercats Whele Foods per 13.700 milions de dòlars ha aconseguit que, a part de la pujada d’ambdós valors, especialment el de la companyia absorbida, ha aconseguit reanimar el mercat de fusions i adquisicions. Hi ha un dubte a la Bolsa de Nova York; que les tecnològiques puguin seguir liderant sense riscos ni bombolles els mercats. El petroli Texas ha perdut 0,72%, fins a 44,68 dòlars.  

Les borses europees es perfilen com a alternativa, tot i que costa tancar el cas del deute grec. La inflació segueix sent baixa a l’Eurozona, amb una pujada de l’1,4% al maig, segons Eurostatat. L’Euro ha pujat 1,1198 dòlars mentre que el Dow Jones li costava arrencar a mitja sessió. Ni tan sols el despatx de l’Exèrcit Rus, on han afirmat avui que Al Bagdadi, líder de l’Estat Islàmic (EI), hauria mort el passat 28 de maig durant un atac de l’aviació russa als afores de Al Raqa, bastió de l’EI a Síria. El terrible incendi de Londres ha dominat la setmana.