La mala arrencada matutina de les borses europees s'ha anat moderant al llarg de la sessió fins a apropar-se al punt neutre. En el cas de l'Ibex, els inversors no han castigat el Santander pel descompte del 19% a què sotmetran les noves accions a la seva futura ampliació. Ho faran gràcies als 3.600 milions de benefici obtinguts fins al juny i el compromís de pagar un dividend el 4 d'agost de 0,06 euros per acció.

El tret d'un míssil intercontinental militar per part de Corea del Nord ha quedat de moment sense resposta, si bé Trump mira en direcció a Pequín, molesta per la incursió americana al Mar de la Xina, segons el "Wall Street Journal". El Commezbank preveu que el iuan arribi a caure fins a 7,1 unitats per dòlar a final d'any. El Banc Central de la Xina imposa un límit màxim de descens de 7 iuans per dòlar com a mostra de l'estabilitat de la seva moneda.

La Comissió Europea ha autoritzat a Itàlia capitalitzar el Monte dei Paschi injectant-li 5.400 milions d'euros, si bé suposarà un augment del deute i dels impostos. L'euro s'ha mogut entorn d'1,135 dòlars.

Wall Street avui ha estat tancat per dia festiu però en mitjans financers s'ha esmentat el renovat interès dels "hedge funds" per Europa, on aquest any han obtingut un 20% més de retorn per les seves inversions que en la mitjana dels últims anys.

En l'Ibex, Bankia, Tècniques Reunides, ArcelorMittal i IAG han estat alguns dels valors més alcistes en un mercat tranquil on l'or s'ha depreciat un 0,4$, fins a 1.223,76 dòlars.