Després d'una arrencada prudent però prometedora, l'Ibex s'ha girat enrere amb l'Eurostoxx malgrat que el Santander presentés resultats positius amb un 14% més de guanys en el primer trimestre. L'ordre de recuperar de beneficis s'ha complert aquí, sense gaire soroll.

En l'Eurostoxx, i també en l'Ibex, la reforma fiscal presentada per Trump, "la més gran de la història americana", segons Steven Mnuchin, el secretari d'Estat, suposa un repte per a les borses europees, ja que l'impost de societats baixa al 15% des del 35% actual i la repatriació de capitals als EUA s'accelerarà en estar sotmesos a un impost del 10%. Això pot suposar un fort reflux de capitals cap a l'economia i els mercats nord-americans.

El Citi ha donat per esgotat el ral·li dels bancs espanyols i el que ha succeit amb el Santander recorda la vella màxima de "comprar amb el rumor i vendre amb la notícia". La composició dels resultats, que en gran part correspon a l'operativa a Llatinoamèrica, no explica el replegament del títol perquè les perspectives de la zona són acceptables.

En la seva absència, Aena ha estat l'estrella de la sessió després de fer un salt enorme en els resultats, amb un benefici en el primer trimestre escalant un 176.8%. El turisme està beneficiant la companyia i la seva progressió és espectacular, fins al punt de demanar un protagonisme més important en la reconversió del sector.

Abertis, per la seva part, no ha ensenyat les cartes sobre l'operació amb Atlantia i ha desaparegut de l'agenda del dia, on han destacat a més de Aena, Técnicas Reunidas, Grifols, Amadeus i Bankia.

El Dow Jones avançava a mitja sessió perquè malgrat gairebé ja conèixer la reforma fiscal creu molt en els resultats empresarials perquè l'avenç dóna raó a les polítiques de Trump, que ha agafat els mercats com els primers aliats.