L'Ibex, que ha engegat a la baixa pel fosc panorama que es divisava a Europa amb atemptats a Berlín i Turquia, ha acabat enganxat a la tendència alcista del Dow Jones, que ara mateix sembla irresistible.

No hi ha res que aturi la borsa americana, que confia en una victòria de l'estratègia de la relació, a saber, una combinació de més creixement i més inflació, aplicada per Donald Trump.

Les decisions adoptades en aquesta mateixa línia pel Banc del Japó, mostra que està formant un consens que condueix a més a la revalorització del dòlar.

Avui, el bitllet verd s'aproximava a la paritat amb l'euro, la qual cosa fa uns mesos va augurar el Deutsche Bank. L'euro s'intercanviava a 1,0383 dòlars a la tarda. L'atracció que genera la inversió a Wall Street condueix el moviment dels fluxos de capital, i provoca greus problemes a la Xina, d'on es retiren els diners sense que la seva borsa i el seu mercat de bons puguin beneficiar-se'n alhora. En canvi, les borses europees poden avançar amb un euro més feble perquè reforça les seves exportacions. Luis de Guindos ha dit que l'economia espanyola pot créixer entre un 0,7% i un 0,8% en el quart trimestre, gràcies entre altres coses al seu sector exterior.

De fet, aquesta tarda es vivia a la Borsa de Nova York una elevada tensió davant de la possibilitat que el Dow Jones assoleixi els 20.000 punts, la qual cosa donaria lloc a una jornada històrica. Hi ha estat a 14 punts poc després de l'obertura. Queden unes hores per conèixer el resultat d'aquesta aposta espectacular, sigui quin sigui el final.