L'Ibex ha pujat avui amb ganes en vista de les inversions previstes per reactivar l'economia catalana i basca. El conjunt d'Europa ha gaudit d'una tarda amb guanys en què Frankfurt ha portat la davantera.

A Barcelona, Mariano Rajoy ha anunciat que s'invertiran 4.200 milions d'euros a Catalunya d'aquí al 2020, fonamentalment en infraestructures entre les que va destacar, en primer lloc, el Corredor Mediterrani i després els transports de Rodalies i l'aeroport de Barcelona.

Per la seva part, Iñigo Urkullu va assenyalar que el govern basc mobilitzarà 8.800 milions d'euros per dinamitzar l'economia i generar 45.000 llocs de treball d'aquí al 2020.

En l'Ibex, Caixabank, Sabadell, Popular, Mapfre, Técnicas Reunidas i ArcelorMittal es van avançar a un escamot ben preparat. El to era positiu perquè, a més, Guindos va assenyalar al matí que l'economia espanyola podria créixer el 2,5% en els pròxims tres o quatre anys. El conjunt de l'economia europea està millorant.

En el Dax, va sobresortir la forta pujada del grup Bertelsmann, que va guanyar 1.140 milions d'euros el 2016, sumant el resultat a la bona dada d'expectatives de negoci a Alemanya com va mostrar ahir l'index IFO. L'euro s'ha intercanviat a 1,0884 dòlars.

A Wall Street, on s'ha rebut la millora de la confiança dels consumidors al març fins a 126,6 punts davant els 114 esperats, el Dow Jones puja a mitja sessió a prop de mig punt. El petroli Texas s'ha sumat al carro apreciant-se l'1,48%, fins a 48,28 dòlars. El bon temps i els diners han aconseguit avui fer una bona combinació.