Els inversors de l'Ibex obviaran aquesta nit com els va en borsa per no tallar el rotllo als seus amics a la festa de San Juan. L'Ibex ha perdut els 10.700 punts en una sessió que havia començat malament davant de l'absència de catalitzadors que permetessin pensar en un repunt, i els PMI o indicadors de l'evolució de les manufactures tampoc no han funcionat com a factors equilibradors.

La indústria a Europa no té la marxa que pretén Draghi, per a qui hi ha "una nova esperança" després dels avenços aconseguits en les reunions de l'Eurogrup cap a una una integració a mitjà termini més important. L'euro ha pujat a 1,12 dòlars.

La clau de l'atonia dels mercats és que no hi ha "drivers" o propulsors de tendència o direcció dels mercats després dels dubtes que han sorgit sobre les tecnològiques i sobre les promeses reformes de Trump.

Aquests dies els mercats han pres com a tòtem substitutiu al petroli, però els ha sortit malament l'aposta encara que aquesta tarda la Texas avançava un 0,28% fins a 42,8657 dòlars. El cru forma part d'una complexa estratègia de negociació entre els països predominants en la OPEP. Entre altres coses, Aràbia saudita i altres països del Golf han exigit a Qatar que tanqui la cadena d'informació Al Jazeera per frenar la seva influència en la zona.

A Wall Street, les vendes d'habitatges nous han estat superiors a l'esperat i el Dow Jones es mantenia pla a mitja sessió. En l'actual fase d'incertesa, l'or ha pujat a 1.258,11 l'unça. La seva possessió sempre ofereix un cert sentiment d'estabilitat.