L'Ibex i l'Eurostoxx han pujat avui encoratjats per un panorama dominat per uns bancs centrals que no busquen pressionar massa les clavilles. Demà, la Reserva Federal pot pujar els tipus d'interès però s'espera un missatge "dovish", de colom, per part de Janet Yellen. No hi ha risc d'inflació.

L'euro ha pujat a 1,1204 dòlars i sembla està fora de lloc en aquests moments un Brexit dur. A més, que Theresa May hagi elegit un proeuropeu com a segon del seu Govern, la indústria britànica, a través de l'associació EET (que engloba a 20.000 empreses manufactureres), ha demanat a la "premier" que reconsideri la conveniència del Brexit.

A Europa, l'indicador ZEW de la confiança inversora alemanya a mitjà termini ha retrocedit el juny dos punts. La banca ha avançat a un pas lent, sent els valors relacionats amb els minerals i les matèries primeres els que han tirat del mercat. En l'Ibex han destacat, Ferrovial, Indra i Tècniques Reunides. El petroli Texas ha descendit a 45,88 dòlars.

A Wall Street, el Dow Jones puja a mitja sessió el 0,22% amb un repunt dels valors tecnològics. Els inversors esperen ara que la Reserva Federal busqui l'equilibri dels mercats borsaris.