L'Ibex ha perdut l'impuls alcista del matí i ha retrocedit fins a ballar sobre els 10.500 punts seguint la pauta dels grans mercats. Després de setmanes d'haver acollit favorablement els missatges de pujades de tipus d'interès, ara les borses es baixen en sumar els bancs centrals l'advertència de retirada dels estímuls suplementaris (compra de deute pública o privada).

Ahir va ser la Reserva Federal qui, segons les seves actes de juny, podria començar al setembre a reduir el seu balanç de compra de deute públic acumulat en els últims anys. Avui, les actes del BCE esmentaven al seu torn la possible retirada del compromís de continuar aplicant estímuls monetaris en la seva pròxima reunió.

En el conjunt d'Europa, les borses han caigut i en l'Ibex han estat, amb algunes excepcions, tan sols els bancs (perquè la part de pujada de tipus sí que els beneficia) els que han aguantat la sessió. En Wall Street, el Dow Jones baixava el 0,50% a mitja sessió.

El Tresor ha col·locat 4.300 milions d'euros en deute a llarg termini amb rendiments lleugerament més alts. L'euro cotitza a 1,14 dòlars.

En vigílies del G-20, Donald Trump ha advertit a Polònia que està considerant respostes "severes" contra Corea del Nord.

En el mateix context, Europa i el Japó han arribat a un acord que de passada a un acord comercial amb fortes reduccions dels aranzels. En qualsevol cas, els mercats es preparen davant de la dada que surt demà sobre l'evolució al juny de l'ocupació als EUA, que serviran per conèixer la salut de l'economia americana atenent especialment la xifra de la població activa, el nombre dels quals no s'ha recuperat des del final de la crisi.