L'Ibex i el conjunt dels mercats han gaudit d'una jornada brillant amb els bancs liderant les pujades. Jaime Caruana, president del Banc de Pagaments Internacionals (BPI) ha dit aquest matí a Barcelona que en la normalització dels tipus d'interès "hi haurà obstacles", però en qualsevol cas el d'avui ha estat dels bons.

Caruana ha assenyalat així mateix que la banca disposa d'uns nivells de capital superiors als exigits per Basilea, la qual cosa ofereix garanties en el seu futur encara que l'ajustament en excés de capacitat i morositat no hagi acabat.

Alhora, els indicadors PMI manufacturers de juny a l'Eurozona han estat molt positius, amb el general situant-se en 57,4 punts (per sobre de 50 és expansió), el millor en sis anys. L'euro ha baixat a 1,1368 dòlars.

Al seu torn, a Wall Street la banca i el sector tecnològic han portat a l'índex Dow Jones a pujar a mitja sessió un 0,63% mentre el Brent ha ascendit 49,30 dòlars. Demà tanca Wall Street per dia festiu, però el primer dia de juliol ja ha mostrat direcció.

En l'Ibex, Caixabank, Sabadell, Bankia i Sabadell estiraven el conjunt d'un mercat on ArcelorMittal també ha destacat. Per la seva part, l'euribor, tipus de referència per a les hipoteques, ha tancat el juny al 0,149%, segons el Banc d'Espanya.