Pernil dolç, pernil salat, xoriço, mortadel·la... Sabeu quins són els millors i pitjors embotits de supermercat que podeu consumir? Amb el nou sistema Nutriscore i les recomanacions de l'Organització de Consumidors i Usuaris, ara ho podreu esbrinar.

Els pitjors embotits del supermercat per a la salut

En funció de la qualificació de Nutriscore, que va de l'A a la E, ara la informació nutricional es podrà veure de forma clara i ràpida, sense perdre's en ingredients i afegits artificials.

Nutriscore és el sistema d'etiquetatge nutricional frontal triat per Espanya per facilitar als usuaris una informació nutricional més clara.

Els nutricionistes ja informen que el consum excessiu de greixos saturats, sucre o sal passa factura a la nostra salut.

A la nostra dieta cal donar prioritat als productes frescos, no processats i de temporada, però també tenen cabuda aliments envasats. És important que aquests siguin cada vegada més saludables.

Nutriscore, el semàfor nutricional

I així funciona Nutriscore: com a semàfor nutricional que classifica els aliments en 5 lletres i colors, sent l'A de color verd fosc i la millor opció i la E vermella la pitjor, passant per la B, C i D.

Nutriscore / ArchivoNutriscore serveix com a semàfor nutricional per a una compra més conscient i una dieta equilibrada i sana / Arxiu

Aquest sistema valora tant les aportacions nutricionals positives (contingut en fruites i verdures, fibres i proteïnes) com les negatives (calories, greixos saturats, sucres i sal) per 100 grams o mil·lilitres de producte.

El seu objectiu és comparar productes de la mateixa categoria, de manera que l'elecció més fàcil sigui també la més saludable: comprareu cereals, però quin té millor composició? Amb Nutriscore, donant una ullada a l'envàs ho sabreu.

Carns cuites i pit de gall d'indi i pollastre

Nutriscore penalitza les calories, greixos saturats, sucre i sal: aliments com brioixeria, embotits, aperitius tenen en comú una composició nutricional poc saludable, amb massa sucres o greixos.

I pel que fa a les carns processades o embotits, les millor qualificades per les seves propietats són el pit de gall d'indi, el pit de pollastre, el pernil dolç, el pernil cuit i l'espatlla de porc. En aquesta graella, publicada per l'OCU després de revisar més de dos-cents embotits, es poden observar els diferents components negatius per grams i la seva nota final: com més a prop de la E, menys saludable.
 

Nutriscore embutidos / OCUGraella de Nutriscore per a embotits de supermercat / OCU

Amb aquestes noves pistes podreu comprar al supermercat de forma més conscient, sense que els ingredients i les quantitats relatives de greixos us enganyin.

Les properes festes de Pasqua seran una ocasió ideal per posar en pràctica aquesta manera de classificar els aliments i comprar el que considereu més encertat: dolços, xocolates o, en aquest cas, embotits.