Mercadona ja és líder en venda d'alimentació i queviures arreu l'estat.

També fa mesos que s'ha posat al cap de la venda de productes per a la prevenció de la Covid-19. Ara ho torna a fer: aquestes són les noves mascaretes reutilitzables i rentables de la cadena valenciana.

Les noves mascaretes higièniques de Mercadona

Les mascaretes higièniques reutilitzables de Mercadona arriben als supermercats en paquets de cinc unitats al preu de 3,25 euros. Cadascuna costa només 0,65 euros.

Es poden rentar un número determinat de vegades per allargar la seva vida útil. En un comunicat, l'empresa ha explicat el seu funcionament i mode d'ús.

Les mascaretes higièniques reutilitzables es comercialitzen, de moment, en una única talla, que mesura 18 centímetres de llarg i 9,5 d'amplitud, i de color negre.

Mascarilla reutilizable / MercadonaLes noves mascaretes de Mercadona són reutilitzables i rentables / Mercadona

Les seves tres capes permeten una filtració bacteriana del 99,91%, que disminueix només fins a 98,10% després de les 15 rentades recomanades.

Pel que fa a la respirabilitat -terme nou que ens va regalar la pandèmia-, és del 49%.

Aquest percentatge fa referència a la comoditat de la mascareta o a la força que hem de fer per respirar quan la portem posada.

Així es renten les mascaretes reutilitzables

Després d'utilitzar-la durant quatre hores, que és el temps màxim recomanat d'ús, es pot procedir de la següent manera per desinfectar-la i poder fer-la servir de nou. 

Primer, s'ha de submergir en una dilució de lleixiu amb aigua tèbia -20 mil·lilitres de lleixiu per litre d'aigua- durant trenta minuts. Després, es renta amb aigua i sabó.

En esbandir-la per eliminar restes de lleixiu, s'ha de deixar assecar durant dues hores i ja es podrà posar de nou. 

Aquest procés es pot repetir durant un màxim de 15 cops, després dels quals s'haurà de llençar la mascareta de forma segura. 

Recomanacions per a més seguretat

Juntament amb les instruccions, Mercadona ofereix una sèrie de recomanacions per garantir la seguretat de la seva utilització i rentat.

És important no utilitzar altres productes desinfectants diferents del lleixiu, no assecar-la en un forn microones, i no posar la mascareta bruta en contacte amb roba neta.

També recomanen protegir-se durant la manipulació i rentat del producte, realitzar una inspecció visual després dels cicles de rentat i no fer-la servir més de quatre hores.

En cas que es mulli o deteriori, es recomana substituir-la per una altra i evitar posar-la sobre el front i barbeta després del seu ús.

Mascarilla FFP2 / MercadonaFa unes setmanes la cadena valenciana va començar a comercialitzar mascaretes FFP2 amb 8 hores de vida útil / Mercadona

Per a una protecció més llarga, Mercadona va posar a la venda també les mascaretes FFP2, de gran filtració i amb vida útil de 8 hores per menys d'un euro la unitat.