Si estàs buscant un vi que surti del normal, un dels llocs als quals pots anar és el Club del Gurmet d'El Corte Inglés. Aquí trobaràs vins arribats de moltes parts del món i també autòctons. I atenció, perquè el que actualment és el més venut del web del Gourmet de El Corte Inglés no és un Rioja ni un Ribera del Duero, però sorprendrà al teu paladar com pocs.

Es tracta del vi dolç Tokaji Aszú de 3 puttonyos dels cellers Oremus. Un vi originari d'Hongria i de la collita de 2014 que compta amb nombroses curiositats.

Un vi que té 400 anys d'història

En tot cas has de tenir en compte que estem parlant d'una beguda alcohòlica, amb la qual cosa no l'has de consumir si no tens més de 18 anys. I si els tens, has de fer-ho amb moderació. La seva graduació és de 11%Vol.

Aquest vi té una història de 400 anys. Es va començar a parlar d'ell el 1630. I actualment compta amb diversos reconeixements a tot el món.

L'origen d'aquest vi top vendes a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés el trobem a la Tokaj, una zona muntanyosa situada al nord-est d'Hongria. És allà on es troben els cellers Oremus, productores d'aquest vi dolç.

Va venir dolç Oremus Tokaji Aszú 3 puttonyos 2014

Vi dolç Tokaji Aszú 3 puttonyos de 2014 de cellers Oremus / El Corte Inglés

El seu nom ve determinat pel nombre de puttonyos, que són una espcie de cistells. Cada un d'aquests té una capacitat de 25 quilos de raïm botritizat. Entre 3 i 6 d'aquests cistells s'afegeixen sobre 136 litres de most de la varietat Furmint. I com més puttonyos s'hagin utilitzat, més dolç serà el vi. En el cas del vi Tokaji Aszú s'han afegit 3 puttonyos, per tant és el grau més baix de dolçor.

Per elaborar aquest vi top vendes en el Club del Gurmet d'El Corte Inglés es segueix el procés original

Mentrestant, aquest vi s'ha deixat madurar entre dos i tres anys en botes d'entre 136 i 220 litres, i un any més en ampolla. I per a la seva elaboració s'han seguit els mètodes utilitzats fa 400 anys i que t'hem explicat en el paràgraf anterior.

Val a dir que el raïm és macerat durant dos dies fins que assoleixen la seva mida per ser premsades lleument. I que la fermentació es du a terme en botes noves de roure hongarès, en un procés que assoleix els dos mesos.

El resultat és un vi "elegant i fresc, que té una acidesa que el fa ser un vi vibrant i alhora envellutat". I el fabricant recomana maridar-lo amb "foie-gras, formatges com el stilton, cabrales o roquefort,", o amb unes bones postres.

Si ja estàs pensant a degustar-lo, has de saber que el trobaràs a la secció del Club del Gurmet del web d'El Corte Inglés en ampolles de 50 cl per un preu de 35,60 euros la unitat.