Si hi ha una cosa en la qual Mercadona ha destacat és per la qualitat dels seus pans i la seva relació amb els preus. Malgrat que la cadena ha vingut implementant noves estratègies quant a la fabricació del pa, els seus productes més preuats i tradicionals no deixaran de sortir a la venda. Així podràs trobar el pa l'origen del qual data del segle XVI.

El pa bregat de Mercadona al top de venda

Com esmentem el pa candial o bregat de Mercadona té el seu origen a Castella i Lleó, ja que es prepara des de l'any 1563. També es coneix com a pa sobao o pa amacerat i a Mercadona es pot comprar llescat o en peces senceres.

Cada vegada que el treuen a la venda s'acaba amb rapidesa ja que el seu sabor és inigualable i manté la frescor de la formula tradicional. Com a característica principal ressalta la molla dura a causa del blat candial, que és un blat més fi quan es compara amb els altres empleats en fleca. D'altra banda, el seu contingut en gluten és inferior al pa comú i té més proteïnes en la seva formulació.

Pa de Mercadona
Pa de Mercadona

La seva capa externa és crocant i en general té el sabor característic de la recepta tradicional. Les llesques resisteixen qualsevol tipus de crema untable o farcit, doncs no es deformen amb facilitat i quan s'humitegen no perden la textura. Això fa que sigui el favorit de molts.

Des de fa uns anys la companyia ha decidit no fabricar més pa sinó contractar proveïdors que garanteixin l'oferta dels productes de fleca que normalment es distribueixen als seus establiments. La intenció és mantenir la qualitat de tots els productes i per això no pretenen eliminar els seus productes més venuts, com és el cas del pa bregat que s'esgota immediatament cada vegada que el treuen a la venda.

En l'actualitat aquest pa s'ha mantingut en venda constant en diferents zones on es troben els establiments. Sigui una peça sencera o llescada el seu pes és de 500 grams i la pots adquirir per 1,50 euros.