Mercadona amplia la seva gamma de productes de forn amb un arriscat croissant salat al més pur estil nord-americà. Per poc més d'un euro, aquest croissant es convertirà en el berenar perfecte dels més apassionats dels frànkfurts i el quètxup.

Arriba el croissant 'hot dog' a Mercadona

I és que la novetat de la cadena valenciana de supermercats es tracta precisament d'això: un croissant farcit de salsitxa tipus frànkfurt. Sona arriscat, però el seu preu convida encara que sigui a provar-ho.

Croissant hot dog MercadonaLa novetat més arriscada de Mercadona és un croissant amb una salsitxa frànkfurt dins / Mercadona

Costa 1,20 euros la unitat de 115 grams i es tracta d'una salsitxa de les anomenades frànkfurt, embolicada en bacó i amb salsa quètxup incorporada. La massa que ho recobreix tot és de croissant amb llavors de sèsam.

El berenar favorit per menys de dos euros

Una recepta que combina la pasta més famosa que ens ha donat França amb el conegut hot dog  dels partits de beisbol de les sèries nord-americanes més aclamades. Encara que la fama els hagi vingut del país de Hollywood, en realitat el terme hot dog prové d'un lloc molt més proper: Alemanya.

Interior FrankfurtL'origen del frànkfurt no és Nova York sinó Alemanya / Arxiu

En concret a Frankfurt, la ciutat en la qual es va crear al segle XIX una salsitxa fumada a què se li va donar el gentilici de la ciutat: Frankfurter. L'inventor d'aquesta salsitxa, explica la llegenda urbana, es va inspirar en un gos dachshund -literalment gos teixoner per la seva especialitat en caçar-los- d'un amic seu.

Així va néixer el terme frànkfurt

Als Estats Units, després de les migracions de la guerra, es van popularitzar els venedors ambulants de frànkfurts. Finalment, el periodista esportiu i dibuixant, Thomas Dorgan, va escriure una columna en la qual feia broma sobre la venda de les salsitxes.

Però com que no coneixia l'expressió dachshund, va batejar aquella mossada com a hot dog. La seva columna va ser tan comentada que va acabar deixant l'expressió marcada en la societat del moment.