Les cafeteres de càpsules ens han facilitat la vida de forma notable. I també ha popularitzat en gran manera el consum de cafè expresso. Abans estava reservat als que optaven per una cafetera a pressió amb mànec tradicional. Però aquestes donen més feina que les de càpsules, en les quals només hem de preocupar-nos de tenir alguna càpsula a la capsa.

Aquestes cafeteres, a més, han tret molt protagonisme a les cafeteres americanes, aquelles que en uns minuts preparen un litre de cafè, i que no falten en cap esmorzar a les pel·lícules de Hollywood. No obstant això, aquestes cafeteres continuen tenint el seu públic fidel.

Aquestes últimes estan basades en el mètode tradicional que utilitzaven les primeres cafeteres. Tot comença al segle XV, a Turquia. Llavors el cafè era utilitzat com una infusió que es bullia en una gerra de metall.

Les primeres cafeteres daten de 1802

Un mètode que va evolucionar a les primeres cafeteres pròpiament dites. Aquestes tenen origen el 1802 a França. I van ser obra del farmacèutic Francois Antoine Descroisilles.

L'invent va consistir en dos recipients units per una xapa que funcionava a tall de colador. En un hi havia aigua que es bullia, generant vapor que passava a través del filtre i del cafè, donant com a resultat un cafè molt semblant a què produeixen les cafeteres americanes.

Lidl posarà a la venda una cafetera de premsa francesa

Un mètode que pots recuperar amb la cafetera de premsa francesa de la marca Bodum que en els propers dies podràs trobar a la venda a Lidl. La multinacional alemanya afegirà al seu catàleg aquest artefacte el proper 20 de setembre . I ho farà a un preu de només 14,99 euros.

Cafetera de premsa francesa Brazil de Bodum a la venda a Lidl

Cafetera de premsa francesa Brazil de Bodum a la venda a Lidl

En tot cas has de tenir en compte que només està disponible a través de la pàgina web de la multinacional alemanya, amb la qual cosa hauràs d'afegir 3,99 euros en concepte de despeses d'enviament.

Aquesta cafetera que trobaràs a Lidl està fabricada amb vidre de borosilicat resistent a la calor. Permet preparar fins a un litre de cafè, que correspon a unes 11 tasses. No necessita filtres de paper ni càpsules de plàstic. I és molt fàcil de netejar i utilitzar. Només hauràs de treure l'èmbol de la gerra, agregar cafè molt, vessar aigua bullint i remoure amb la cullera. A continuació col·loquem l'èmbol a sobre de l'olla i tanquem la tapa per retenir la calor. Després d'uns quatre minuts només haurem de retirar l'èmbol i servir el cafè.