La gastronomia de Lleida és àmpliament coneguda per la gran qualitat de la seva matèria primera. Al restaurant La Cova de Vidre ho saben, i la seva aposta pels millors productes del mercat han fet que aquest restaurant situat a la capital de la província, sigui un dels més ben valorats a TripAdvisor. Ho trobem al top 10 dels més ben puntuats de la ciutat, dels gairebé 400 que hi ha, així que ens hem preguntat què els ha fet arribar tan a dalt. La seva proposta és de cuina tradicional lleidatana amb un toc de modernitat que els dona la nova cuina i els està funcionant més que bé.
Un restaurant amb un tracte molt proper
La dilatada experiència en carns adquirida temps enrere, han fet que tinguin una gran facultat per elegir la millor qualitat i assolir el seu punt de maduració ideal per treballar-les i fer-les a la brasa.
Tot el que fan al forn Josper de carbó vegetal, que és un dels grans protagonistes del restaurant, adquireix un plus en el sabor. Aquí intervé la mà i el saber fer de l'equip humà que treballa al restaurant, ja que encara que d'altres poden tenir aquest tipus de forns, no tots poden amb el treball que dona el conèixer a fons i treure el màxim rendiment aconseguint un gust especial en carns i peixos. Dotant amb la seva calor de cocció a altres plats, com els cargols, espàrrecs i verdures rostides, etc.
Totes les postres els fan també de forma casolana, comprant la millor matèria primera i elaborant de forma totalment artesanal com es pot fer a casa.
Això els ha valgut per tenir comentaris a TripAdvisor tan positius com aquest: "Ha estat una sorpresa súper agradable descobrir aquest restaurant molt bo. Amb un menú entre setmana de 13,80€ (va venir a part) tens unes eleccions boníssimes, nosaltres de primer mousaka de verdures i carpaccio ; de segon llobarro i costella i de postres pastís de formatge i pasta de pasta de full amb nata. Tot boníssim."
No ens hem resistit a veure la seva carta online, i aquests són alguns dels plats que podem demanar a La Cova de Vidre:
-
Amanida d'enciams variats, crostones, carxofes i sardines marinada
-
Porros a la brasa amb formatge parmesà, pernil de Terol i avellanes
-
Albergínies farcides de bacallà amb salseta de pebrots del piquillo
-
Sopa de ceba a Jerez amb cruixent de pa amb formatge Emmental suís
-
Costella de porc (cuita a baixa temperatura) a la brasa amb salsa barbacoa
-
Costelles de be de Lleida a la brasa
-
Fricandó a la catalana amb bolets (guisat)
Opcions molt variades sempre de cuina tradicional catalana amb els millors productes, podent acabar per exemple amb una crema catalana o un pastís de formatge.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)